BLT (Balanced Ligamentous Tension)

Osteopat Stockholm Täby, Balanced Ligamentous Tension (BLT) teknik

En osteopat kan lindra smärta genom att först lokalisera den och sedan placera rätt led i ett balanserat och neutralt läge där omkringliggande ligament har minsta möjliga spänning. Ligamenten ger propriceptiv (nervsignal) information till hjärnan som sedan styr musklernas position av leden och ligamenten som styr rörelsen av ledens olika delar.

Eftersom kringliggande ligament och muskler då självmant kan slappna av brukar en BLT behandling göra att leden återgår till sitt optimala läge.

Ett enkelt och tydligt exempel på hur balanced ligamentous tension (BLT) teknik används av en osteopat finner du i nedan beskrivande video (4:54 min).

BLT är optimal behandling för patienter med dysfunktion i revben och/eller andningssvårigheter, exempelvis på grund av astma, lunginflammation, KOL eller emfysem.

Balanced ligamentous tension (BLT) teknik vid andningssvårigheter.

Se även andra diagnoser och övriga besvär där Balanced Ligamentous ension (BLT) teknik utförs av en osteopat, då oftast i kombination av annan manuell osteopati. Du hittar mer information under Diagnos och behandling.


Boka din behandling nedan. Du länkas då till Bokadirekt.se för val av dag och tid.

B o k a


Om du har frågor om osteopati som behandlingsform eller om du har andra funderingar som du vill ha besvarade innan du bokar en behandling, tveka inte att kontakta mig på telefon 072 – 25 125 30 eller via nedan kontaktformulär.